Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Őszi receptek » Birsalma krémleves

felvitel dátuma: 2011-11-06 07:31:46       mai nézettség: 7       nézettség: 3209
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

5 db birsalma ( kiindulási súly 80 dkg )

½ citrom leve

 víz

¼ vanília

½ kk. szegfűszeg vagy 8-10 db (ízlés szerint) (nem volt őrölt

3-4 db szegfűbors

½ kk. fahéj (ízlés szerint)

½ kk. gyömbér  vagy frissből  egy kis darab(ízlés szerint)

½ kk. szárított citromhéj

½ kk. szárított narancshéj

1 ek. étkezési keményítő

2 dl tejszín

1-2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)

1 csipet ánizs ( csak az tegye bele aki szereti vagy kísérletező kedvű)

csipet

http://www.toldifuszer.hu/

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A birsalmákat alaposan megmossuk (zöldségtisztító kefével), meghámozzuk (a héját ne dobjuk ki, szárítsuk meg és felhasználhatjuk gyümölcstea alapanyagnak http://www.receptlap.hu/recept/gyumolcstea_4741) és a magházát eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljon meg.

Kicsivel több vízben, mint ami ellepi feltesszük főn és hozzáadjuk a fűszereket ( Ha nem akarjuk a végén kivadászni   tegyük  teatojásba )

Amikor az alma megpuhult, az étkezési keményítőből és tejszínből habarást készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, és lassú tűzön besűrítjük.

Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet (ha nem forró levesbe tesszük megőrzi a vitamin tartalmát ), és leturmixoljuk.

Mivel ez egy őszi/téli leves ehetjük melegen vagy szobahőmérsékletűen is, de fogyasztás előtt 1-2 órával előbb készítsük el, mert így jobban  összeérenek az ízek. (Turmixolás után a teatojást a fűszerekkel tegyük vissza)

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 november 06

Helga ehhez csak gratulálni tudok imádom a birsalmát, de levest még nem is hallottam és az összetevők csupa finomságok. Gratulálok!

0/10 Helga 2011 november 06

Örülök, hogy tetszik, mindjárt felteszek még egy receptet:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.