Nagyon finom!Ilyet a Nagymamám csinált utoljára nekem igaz annak már 30-40 éve!:))
Birsalma, cukor, dió
A birsalmákat meghámozzuk, kettévágjuk és feltesszük főni annyivizben hogy ellepje. Nem kell megpucolni az almákat! Ha megfőtt az almánk akkor leszürjük és megmérjük. Egy másik lábasban feltesszük főni a szirupot : amennyi kg alma annyiszor 8O dkg cukor és minden kg cukorhoz 2 dc viz. Ha gyöngyözik a lábas szélén a szirup akkor beleöntjük a mixelt almát - én nem mixeltem, mert nagyon jól szétfőtt - és forrástól számitva 17 percig főzzük. Ha készen van, hideg vizzel kiüblitett formába öntjük , tehetünk bele diót, mandulát is,és hagyjuk megszilárdulni. A megszilárdult sajtot kivesszük a formából és pár napig hagyjuk száradni.
Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.