Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Indiai » Biryani csirke

felvitel dátuma: 2015-02-02 12:08:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1913
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 6-7 közepes méretű csirkecomb
- 2 bögre basmati rizs
- 3 közepes paradicsom
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 ek. natúr joghurt
- 1 db. lime
- 5 gerezd fokhagyma
-
- 1 ek. őrölt fűszerkömény
- 1 tk. kurkuma
- 5 tk. garam masala
- csili (elhagyható)
- olaj
- díszítéshez friss koriander vagy petrezselyem
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
1. A rizst többször átmossuk. Addig ismételjük, míg a víz teljesen tiszta nem lesz. Beáztatjuk, félretesszük.
 
2. A csirkecombokat alaposan megmossuk, bőrét lehúzzuk. Egy tálba helyezzük őket, hozzáadunk egy ek. sót, két tk. garam masalát, fél tk. kurkumát, egy tk. összezúzott fokhagymát, egy lime kifacsart levét. Alaposan összeforgatjuk, majd letakarva pihenni hagyjuk.
 
3. A kockára vágott vöröshagymát egy dl. olajon (kicsit több olaj szükséges a megszokott mennyiségnél) üvegesre pirítjuk, rászórunk két tk. köményt és két tk. fokhagymát. Ezután mehet egy ek. , két tk. garam masala, fél tk. kurkuma és a kockára vágott paradicsom. 2-3 perc alatt kevergetve összepirítjuk. Amennyiben szeretitek csípősen, mehet hozzá egy kevéske csili is.
 
4. Ezt követően hozzáadunk négy ek. natúr joghurtot és alaposan összekeverjük
 
5. Hozzáadjuk a bepácolt húst, alaposan összeforgatjuk, és lefedve, időnként megkeverve 20-25 perc alatt puhára főzzük. (Plusz vizet NEM kell hozzáadni, amennyit a hús engedni fog, az bőven elég!)
 
6. Ha puhára főtt, kiszedjük a húsokat, a főzőlevet pedig leszűrjük, hamarosan szükségünk lesz .
 
7. Felteszünk melegedni egy nagyobb lábasba vizet,  a rizs mennyiségének tízszeresét. Amikor már gyöngyözik, azaz majdnem forr, hozzáadjuk az előzőleg átmosott és beáztatott rizst, egy ek. sót és 10 percig főzzük. Az idő elteltével leszűrjük. Ekkor, ha a főzőlé, melyben a húst főztük, kihűlt volna, akkor felmelegítjük. A rizsünk felét visszaöntjük a nagyobb lábasba, meglocsoljuk másfél merőkanál főzőlével, megszórjuk fél tk. garam masalával, ráhelyezzük a húst, majd erre jön a rizs másik fele, újabb másfél merőkanál főzőlé, fél tk. garam masala. Egy konyharuhával bebugyolált fedővel lefedjük, 15-20 percig a lehető legkisebb lángon pároljuk.
 
 
8. Ha elkészült, alaposan összekeverjük és egy nagyobb tálcán korianderrel vagy ennek híján petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
étvágyat!
 
www.facebook.com/keletiizvarazs
www.keletiizvarazs.blogspot.hu
Szakács: Keleti ízvarázs


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.