Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bodza szörp és Bodza ital

felvitel dátuma: 2013-01-15 13:19:51       mai nézettség: 3       nézettség: 6324
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

 

30db bodzavirág, 2l tiszta csapvíz, 2kg kristálycukor vagy cukorbetegeknek

 

gyümölcscukor, 10dkg citrompótló

Bodza italhoz  citrom

Előkészületi idő: 1440 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

 

Bodzaszörp készítéshez a bodza virágokat tegyük megfelelő edénybe, engedjünk rájuk 2 liter tiszta csapvizet, adjunk hozzá a citrompótló felét és letakarva 1 napig jól áztassuk ki a virágokat, hogy zamatanyagait kiadja és a virágpor feloldódjonIdőnként óvatosan keverjük át. Másnap szűrjük át a bodzaszörp levét megfelelő edénybe és öntsünk hozzá a 2 kg kristálycukrot,  Közepesen magas hőfokon állandóan kevergetve főzzük  meg bodzaszörp levét. 30 - 35 percig főzzük  , félidőben adjuk hozzá a citrompótló másik felét. A főzés alatt a házi szörp  ,szépen letisztúl .Az üvegeket - általában fél literesek a legjobbak a házi szörp, így a bodzaszörp tárolására is, alaposan mossuk  ki és ecetes vízzel öblítsük  át őket. Engedjünk mély tepsibe forró vizet, állítsuk  bele az üvegeket, így nem pattanhatnak el a forró bodzaszörptől, amikor beletöltjük  tölcsér segítségével. Az üvegeket töltsük  szinte teljesen tele.Celofánnal vagy az üvegre való kupakkal lezárjuk .A forró bodzaszörp üvegeket úgynevezett száraz dunsztba tesszük.Erre jó egy meleg takaró egy kis kosárral .

Szobahőmérsékleten tartva várjuk  meg míg teljesen kihűlnek.

Ízlés szerint, de áltálában 1:10 arányban keverjük  a bodzaszörpöt tiszta csapvízzel és fogyasztás előtt jól hűtsük  be. Kellemes ízű bodza üdítő fogyasztását ajánlom a bolti szörpök helyett.

A Bodza  ital  pedig úgy készül  hogy a 30db virághoz  teszünk  félbe vágva 6 db citromot  ,cukrot ízlés szerint  felengedjük 3 l vízzel és 3 napig hideg helyen hagyjuk állni ,majd leszűrjük  és azonnal fogyasztható..Ezután hűtőben tárolandó .Az Ital  inkább nyárra ajánlatos  a szörpöt meg egész évben lehet fogyasztani .

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.