Szia. Amit a receptben írtál befőzőport,az a natrium benzonát akar lenni? Mennyire hűvös hely kell neki,arra a 2 napra? Mert Panelba lakok és itt nem nagyon van hüvös hely átlagba 25fok van. Vagy tegyem hütőbe?
6 bodzarózsa
1 kg cukor
1 l víz
1 citrom
5-6 g citromsav
1.5 g Na benzoikum
A 20 - 30 dkg gukorból karamellt készítünk, óvatosan rátöltjük a vizet, majd hozzáadjuk a többi cukrot és addig tartjuk a lángon, amíg az összes cukor feloldódik. Hozzáadunk 1 g befőzőport.
Mikor a szirup langyosra hűlt, belekarikázzuk a megmosott citromot, feloldjuk a citromsavat, beletesszük a megtisztított bodzavirágot.
2-3 nap hűvös helyen tartjuk, időnként belekavarunk. Tiszta száraz üvegekbe leszűrjük.
A maradék befőzőport a szirup tetejére szórjuk.
A citromsavból tehetünk ízlés szerint, hogy kellemesen savanykás legyen. 2 évig is megáll.
Ásványvízzel hígítva fogyasztjuk.
Szia. Amit a receptben írtál befőzőport,az a natrium benzonát akar lenni? Mennyire hűvös hely kell neki,arra a 2 napra? Mert Panelba lakok és itt nem nagyon van hüvös hely átlagba 25fok van. Vagy tegyem hütőbe?
Szia Szilvi! Igen a befőzőpor a natrium benzoát.Én is panelban lakom, nappalra a picike kis kamrámba, éjszakára a balkonra teszem.Tehát semmiképpen se a konyhába.Igazából nem kényes, a cukor tartósítja, még van tavalyról és olyan mintha most készült volna.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.