A húst előkészítettem, (a körmöt feldaraboltattam a hentessel) a lapockát, és a füstölt húst felkockáztam. A hagymát feldaraboltam.
Kevés zsíron először kipattogtattam a köményt, majd a hagymát megdinszteltem. Ezután a bográcsba került a csontos köröm, amit enyhén megsóztam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Jó egy órát főtt így, majd hozzáadtam a füstölt húst, és a csilipaprikát is. Újabb félóra főzés után bográcsba került a felkockázott friss lapocka. Ismét főtt az egész bő félórát, majd a lecsót hozzáöntöttem. Mikor a köröm már kezdett lefőni a csontról, akkor kezdett megpuhulni a friss lapocka is. Egy utolsó ízpróba következett, de már nem kívánt semmilyen fűszerezést a hús. A legvégén kevés borban elkevertem az őrölt pirospaprikát, és hozzákevertem a már elkészült pörkölthöz.