Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Borjú raguleves krumpligombóccal

felvitel dátuma: 2018-02-20 08:31:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1416
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Leves:
1 ek sertészsír
1 kisebb hagyma apró kockára vágva
2 gerezd fokhagyma reszelve
60 dkg borjú lapocka vékony csíkokra vágva
krumplilé
2 sárgarépa karikákra vágva
1 fehérrépa karikákra vágva
1 darabka zeller kisebb kockákra vágva
1,5 l víz
2 dl tejföl
1 ek liszt
3 mk só (vagy ételízesítő)
1 babérlevél
1 mk tárkony
fél mk őrölt bors.

A gombóc tésztája:
40 dkg burgonya
1 mk só
15 dkg liszt
1 tojás
diónyi vaj.

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Leves:

A hagymát forró zsiradékra tesszük, majd a lángot kisebbre véve megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, kb. egy percig pároljuk együtt kavargatás közben, majd rátesszük a húst, kissé megpirítjuk, hogy világosabb kérget kapjon. Felöltjük a krumplilével csak annyival, hogy épp ellepje a húst.
Amikor felforr, hozzáadjuk a sót, a babérlevelet, a tárkonyt és a borsot, időnként megkavargatjuk.
Addig főzzük, amíg a hús félig megpuhult (kb. 50 perc). Ekkor felöntjük a vízzel.
Amikor felforrt, belerakjuk a sárgarépát, fehérrépát és a zellert.
Tovább főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul (kb. 50 perc). 
Amíg fő, elkészítjük a gombócokat.
A tejfölben a lisztet csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest.
Amikor ismét felforrt a leves, beletesszük a krumpligombócokat.
Amikor a gombócok megfőttek, feljönnek a leves tetejére.
Ilyenkor még egy-két percig főzzük, majd elkapcsoljuk alatta a lángot, mert el is készült.

Krumpli gombóc:

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük a levét, rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük.
Egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, hozzáadjuk langyosra hűlt, áttört burgonyát, a tojás, és összegyúrjuk úgy, hogy a lisztet fokozatosan gyúrjuk hozzá, attól függően, hogy a burgonya mennyi lisztet vesz föl.
Ha már nem ragad a tészta, akkor lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk.
A tésztából kis golyókat formálunk, és lisztezett tányérra rakjuk, amíg a levest előkészítjük.

Szakács: Ilike


Film link: https://www.facebook.com/761309293944532/photos/pcb.1792320967510021/1792320807510037/?type=3&theater&ifg=1

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.