8 kisszelet borjú ( vegyeshús ), gyros fűszerkeverék,
3 ek olívaolaj
só
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
olaj a sütéshez
fokhagymás grillszósz
A kisszelet húsokat megmossuk, törlővel leitatjuk a nedvességet.
Az oliva olajat elkeverjük a gyros fűszerkeverékel.
A húsokat enyhén besózzuk, és bedörzsöljük a fűszeresolajjal.
1 napot érleljük a hűtőben lefedve.
Tepsibe vagy jénaiba rakjuk a hússzeleteket, közé rakunk negyedelt vöröshagyma darabokat.
Aláöntünk kb 1- 1.5 dl vizet, lefedjük fóliával. 90 percig így pároljuk, levesszük a fóliát.
További 30 percig sütjük, nem szárad ki ezidő alatt el párolog az alatta maradt pici víz.
Közben olajban megsütjük a megmosott vastagabb karikára vágott burgonyát, amit ugyancsak nem szárítunk ki, inkább párolt jellege legyen mint ropogós.
Fokhagymás grillszószt teszünk hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.