Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / hideg recept ( tálaláskor ) » Borkrém leves

felvitel dátuma: 2011-02-24 15:59:59       mai nézettség: 2       nézettség: 3649
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

szőlő: 20 dkg
száraz fehérbor: 7 dl
tejszín: 4 dl
tojássárgája: 1 db
egész fahéj: 2 db
szegfűszeg: 4 db
cukor: 2 evőkanál
citrom: 1 db
só: csipetnyi
habtejszín a diszítéshez
 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Feltesszük főni a száraz fehérbort, kevés vizet hozzáöntve.
Egész fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és egy csipetnyi sóval ízesítjük.
5 perc főzés után lehúzzuk a tűzhelyről. A nyers tejszínt tojássárgájával elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felforrt borhoz.
Ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük.
Kihülés után hűtőben tároljuk, hidegen tálaljuk,
szőlőszemeket adunk betétnek, habtejszínnel díszítjük.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.