szőlő: 20 dkg
száraz fehérbor: 7 dl
tejszín: 4 dl
tojássárgája: 1 db
egész fahéj: 2 db
szegfűszeg: 4 db
cukor: 2 evőkanál
citrom: 1 db
só: csipetnyi
habtejszín a diszítéshez
Feltesszük főni a száraz fehérbort, kevés vizet hozzáöntve.
Egész fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és egy csipetnyi sóval ízesítjük.
5 perc főzés után lehúzzuk a tűzhelyről. A nyers tejszínt tojássárgájával elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felforrt borhoz.
Ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük.
Kihülés után hűtőben tároljuk, hidegen tálaljuk,
szőlőszemeket adunk betétnek, habtejszínnel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.