-10dkg meli (pulyka vagy csirke)
-1 hagyma
-olaj
-150ml tejszín
-50ml fehérbor
-só
-bors
-ételízesítő
-1kiskanál ételkeményítő vagy liszt
Jelen esetben a pulykamellet apróra vágtam (lehet más hus vagy szalámi is)
Olajon megdínszteltem (tehetsz bele hagymát is az én epém nem birja) mikor megpuhult fűszerezem(só,bors,vegeta,zöldpetrezselyem).
1 kiskanál ételkeményítőt csomómentesre kavarok 150ml tejszínnel és 50 ml fehérborral és ráöntöm a husikra kicsit összefőzöm és kész
Most volt husi kéznél ...de mikor nincs akkor 1 szelet húsosszalonnát megolvasztok és arra öntöm a boros öntetet.
Húsok mellé nagyon finom !
Szoktam kifőtt tésztával vagy nokedlivel is tálalni !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.