Hogy változik át a bor sörré? :)
6 szelet bőrös malac comb
só
bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vörös hagyma
sertés zsír a sütéshez
víz
1dl sör
Krumplipüré :
50dkg krumpli
1 evő kanál só
4 evőkanál vaj
2,5 dl tej
A Bőrös malac combot felszeletelem ,besózom fűszerezzük ízlés szerint ,teszünk rá fokhagymát ,vörös hagymát apróra vágva belerakom a tepsibe teszek egy pici vízet alá és sertészsírt abban sütöm puhára
Mikor már majdnem kész meglocsolom a sörrel és így sütöm készre ,ettől finom ropogós lesz .
Krumplipürével tálalom
Azért sütöm sertés zsírban és picit többet is teszek belőle hogy utána legyen jó kis sűlthús zsír kenyérre .
Krumplipüréhez megpucolom a krumplit sós vízben megfőzöm ,majd leszűröm
és a tej és vaj hozzáadása után ,botmixerrel krémesre keverem .
Ha sótlan még ízesítem .
Jó étvágyat .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.