Hozzávalók :
1. Torta formához :
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
6 ek. víz
2.torta formához
6 db tojás
6 evők cukor
6 evők liszt
6 ek. víz
1.kakaós formához piskóta
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaó
1 kávés kanál sütőpor
2.kakaós formához piskóta
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaó
1 kávés kanál sütőpor
A krémhez:
2 l habtejszín
30 dkg étcsokoládé
30 dkg porcukor
30 dkg fehér csokoládé
Díszítés:Cukor fondant színezve bevonva
Elkészítés :
Sorban megsütjük a piskótákat
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet keverjük lassan bele.
Ezt a masszát kapcsos torta formába tesszük melyet előzőleg vajjal kikentünk és kiliszteztünk. és megsütjük, 20-25 perc alatt .
Ha megsült a tortánk hagyjuk hülni .
Újra
Piskótát sütünk 6 db tojásból. A 6 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt a masszát a kerek kapcsos torta formában megsütjük 20-25 perc alatt .
Ismét piskótát sütünk 4 db tojásból. A 4 db tojásfehérjét felverjük a cukorral kemény habbá, majd belekeverjük a vizet és a kissé felvert tojás sárgákat, végül a lisztet,kakaót és sütőport keverjük lassan bele.
Ezt pedig egy kisebb kerek torta formában sütjük meg kb 15-20 perc alatt megsül.
Ebből még egy ugyan ilyet sütünk .
Amikor minden piskótánk megsült és kihült összeállítjuk a hordó formára .Azért a széleiből kellett szépen faragni ,ebben a kedves párom segített nekem.Majd megtöltjük az így elkészített krémmel ,krémekkel.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt,1 litert majd keverjük hozzá a megolvasztott ét csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt 2 db világos piskótát vágjuk ketté,mindegyiket majd töltsük meg a krémmel .Ezután szintén az 1 liter tejszínt felverjük és ugyanígy járunk el a fehér csokival ,amit a két kakaós piskótába töltünk .
Mivel a kakaós piskóták kisebbek ezért a maradék krémet rákenjük majd kívülre a tortánkra .
Most össze állítjuk a hordó formát .
Alulra kerül a kicsi kakaós majd közepére hogy hasas legyen a két sárga piskóta és a tetejére a másik kakaós .Ha kell faraghatunk rajta kicsit.
Ezután rákenjük a maradék krémet .A napokkal előtte elkészített fondantot pedig megfelelő nagyságúra nyújtva ráhelyezzük .A barna színt kakaóval színeztem ,az abroncsot és a szőlőt étel színezővel.Ennek a receptjét elkészítését ide csatolom .
http://www.receptlap.hu/recept/fondant_keszitese_az_en_kis_figuraim__11499
Ez a torta ha a 4 piskótát számolom ,legalább 40 szeletes lett .
Van vele munka de megéri .
Jó étvágyat hozzá .
A sütési idő piskótánként értendő
hány főre ajánlva pedig legalább 3x12 fő
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.