1/2 kg mélyhűtött borsó
1 ek. zsír, vagy 2 ek. olaj
1 púpozott ek. liszt
2-3 dl tej
só, cukor
.
A borsót egy kevés sóval megfőzőm. Nem kell nagyon szétfőzni, a fagyasztott termékek pár perc alatt megpuhulnak. Egy lábasban felforrósítom a zsírt (olajat), hozzáteszem a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a borsót a levével együtt. Hozzáöntök annyi tejet, hogy főzelék sűrűségű legyen, sózom és kevés cukrot is teszek bele. Jól összeforralom, a maradék fasírttal tálalom. De nagyon finom tükörtojással is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.