Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Borsópaprikás

felvitel dátuma: 2011-02-25 16:21:55       mai nézettség: 1       nézettség: 6307
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

étolaj,
fél kg borsó,
egy nagyobb fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma (lehet több is),
1 fej paradicsom,
1 tv paprika,
egy fél hegyes erős paprika,
kb. 1 ek. pirospaprika,
bors, majoranna, ételízesítő, só, cukor (és ha valaki jobban szereti a fűszeresebb ételeket, akkor kiegészítheti még Piros Arannyal és egy pici gulyáskrémmel)

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikákat felkockázzuk, a vöröshagymát olajon dinszteljük, majd hozzá tesszük a préselt fokhagymát, kevergetjük egy pár percig, majd hozzá tesszük a felkockázott paradicsomot, a tv paprikát és a fél hegyes erős paprikát.
Egy kis kevergetés után, mehet bele a borsó. Ha a borsó friss, egyből öntsünk hozzá egy kis vizet (nem kell, hogy teljesen elfedje), ha mirelit, akkor egy kicsit kevergessük az olajon, hagyjuk fedő alatt párolódni (de ügyeljünk arra, hogy ne égjen le), majd a pár perces párolódás után öntsük rá a vizet.
Egy kicsit hagyjuk puhulni, párolódni a borsót, aztán jöhet a fűszerezés: pirospaprika, bors, majoranna, ételízesítő, egy csipet só, és egy kicsi cukor. (Nem írom, hogy melyik fűszerből mennyit, mert „embere válogatja”, valaki jobban szereti a fűszereset, valaki kevésbé.
Én borsból 1 teáskanálnyit, a majorannából kb. 3 teáskanálnyit szoktam hozzáadni).
Ha valaki akarja, tehet még bele Piros Aranyat, meg egy mogyorónyi gulyáskrémet. Nekem bevált így!

Egy kicsit kevergessük, kóstoljuk meg, hogy kell-e még bele valami, meg, hogy a borsó megpuhult-e eléggé! Ha minden jó, akkor készen is vagyunk!
Tálalható vel, tésztával (kagylóval!!!), de szinte bármelyik köret passzol hozzá.  

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marcsi64 2011 február 25

Én ilyet Heves megyében ettem először és töklecsót is. (húgom oda ment férjhez). Nagyon finom. Mi nokedlival(galuskával készítjük a borsó paprikást(pörköltet)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.