A tejet a 0,5 L-es MikroKannában meglangyosítjuk. A lisztet a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe tesszük. Hozzáadjuk a borsot, sót. Amennyiben friss élesztőt használunk, azt a cukorral kis tejben felfuttatjuk. A szárított élesztőt a liszthez tesszük, nem kell felfuttatni.
A sajtot a Konyhai Malomban lereszeljük és azt is a liszthez adjuk. Ráöntjük a tejet és robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
A sütő tepsibe beletesszük a Szilikon Sütőlapot.
A Gyúrólapot letapasztjuk a munkafelületre úgy, hogy a munkapultot kissé bevizezzük és rásimítjuk a Gyúrólapot. Amennyiben a munkalapunk nem sima, akkor egy konyharuhát megvizezünk, leterítjük, és erre simítjuk a Gyúrólapunkat, így nem fog elcsúszni.
Mikor a tészta megkelt, a Gyúrólapra borítjuk és átgyúrjuk a tésztánkat. A Nyújtóval kinyújtjuk félujjnyi vastagságúra. Éles késsel berácsozzuk a tésztát, tojással megkenjük és a TW Fánkszaggató kisebbik részével kiszaggatjuk a pogácsákat. Szilikon Sütőlapra tesszük, és szép pirosra sütjük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.