Hozzávalók.
2 cs. babapiskóta,
20 dkg. étcsoki, 2 tábla
olaj a csokit olvasztani,
50 dkg. gesztenyemassza,
5 dl. cukrozott habtejszín,Hullala
6-7dl tej,
1 cs. vaníliás cukor,
3 evőkanál porcukor
1 cs vanília puding
25 dkg ráma
Elkészítése:
4 dl tejben megfőzöm a pudingot amiben elkevertem a porcukrot is. Majd hagyom hűlni .Közben felolvasztom az egyik csokit .Ha kihűlt a puding bele keverem a hideg rámát .A fennmaradó tejben elkeverem a vaníliás cukrot és ebbe áztatom majd a babapiskótákat.A csatos torta formát csak a keretet használom. Tálcára rakom a karikáját és alsó sorban a tejbe áztatott babapiskótákkal kirakom majd a kikevert pudingos krémmel megkenem. Erre reszelek gesztenye masszát,és öntök rá a csokiból. Ezt addig ismételem amíg a hozzávalók elfogynak. Nekem 3 réteg lett legfelső sorra pudingos krém került. Így berakom a hűtőbe pihenni .Közben felverem a Hullala tejszínhab alapot .Ha egy fél napot pihen a torta az nem baj mert jól átérik a krémben. Ha kész levesszük a torta karikát róla és bekenjük a habbal az oldalát tetejét is A másik csokit is felolvasztom és ha nem meleg már meglocsolom vele a tortát .Majd a habbal és csokival tetszőlegesen díszítem .Ha előző napon készítjük akkor jobban megpuhul.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.