0,5 kg sertéscomb
1 kg kockára vágott burgonya
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 kk paradicsompüré
1 kk pirospaprika
só, bors, majoranna
olaj a sütéshez
0,5 dl víz
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, közben levet is ereszt. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a fűszereket és a paradicsom pürét.Öntünk hozzá 0,5 dl vizet és állandó kevergetés mellett addig főzzük,míg a leve besűrűsödik. Közben a kockára vágott burgonyát olajban ropogósra sütjük és a húshoz keverjük.
Van aki előfőzi a burgonyát és utána pirítja olajban. Én mindig nyers burgonyát pirítok, bár tovább sül, de szerintem ropogósabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.