Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás
60 dkg új burgonya
fél cs. petrezselyem zöldje
só, víz ízlés szerint
friss saláta keverék a díszítéshez
Töltelék:
50 dkg marha darált hús
25 dkg sertés füstölt hús ( főtt )
1 cs petrezselyem
2 db tojás
fél citrom reszelt héja
1 fej brokkoli
bors, só, fűszerkeverék pár csipetnyi ízlés szerint
A tésztát összegyúrjuk kevés vízzel.
Teflon bevonatú edénybe belesimítjuk, úgy hogy 1/3 rész a két szélén lelógjon.
A főtt, füstölt húst kockára vágjuk és hozzákeverjük a darált marhahúshoz, tojáshoz, reszelt citromhéjhoz, apróra vágott petrezyem zöldjéhez, majd sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit 2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, és leszárítjuk, majd a töltelékbe nyomkodjuk.
Ráhajtjuk a két széléről a tésztát, megszurkáljuk több helyen, hogy a gőz távozni tudjon sütéskor.
Tetejét felvert tojással megkenjük.
Sütőtől függően kb. 2 órát sütjük 170 C fokon., majd pihentetjük, és a tepsi formából kifordítjuk.
Petrezselyem zöldjében forgatott sült burgonyával, saláta keverékkel díszítve tálaljuk.
Egy pohár száraz vörösborral öblítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.