nagyon szeretem
60 dkg pulykamell
1 nagyobb fej brokkoli
20 dkg pulyka sonka
20 dkg trappista sajt
1 nagy pohár tejföl ( 20 % -s )
1 ek vaj
só, bors, ízlés szerint
1 ek olívaolaj
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A vajjal kikenjük a jénai tálat, vagy tepsit.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd az edény aljára egymás mellé helyezzük, és enyhén megsózzuk.
A kiklopfolt pulykamellet ráfektetjük a brokkolis ágyra, megsóssuk, borsózzuk, és rárakjuk a sonkát.
A lereszelt trappista sajtos összekeverjük a tejföllel, olívaolajjal, és a sonka tetejére símitjuk.
Alufóliával betakarjuk, és kb. egy órahosszáig sütjük, majd a fóliát levesszük és megpirítjuk a tetejét. Pihentetjük, majd szeletelés után tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.