csibetoltelék ( 2 zsemle, 2 tojás, 1 kk reszelt voroshagyma, 2 ek olaj, petrezselyemzold, majoránna, só, torott bors)
8 szelet sertésborda
5 dkg vaj vagy 2 ek olaj
5 dkg reszelt sajt (ez el is maradhat)
só
A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkul mindkét oldalukon kisutjuk. Tuzálló tálban egymás mellé ultetjuk, mindegyikre 1-1 púpos halom tolteléket nyomunk, és - ha szeretjuk - meghinthetjuk kevés reszelt sajttal is, de anélkul is finom.
Ha zsiradékon sutottuk a húst, az egészet leontjuk a pecsenyelével, ha zsiradék nélkul, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp olajat teszunk. A sutoben felso lángon addig sutjuk, amíg a toltelék át nem sult, és a teteje szép piros lett. (Készulhet borjúhúsból is.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.