Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bukta barackízzel - 22 db

felvitel dátuma: 2011-04-23 17:13:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2183
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1/2 kg simaliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg zsír/8 dkg vaj, margarin
  • 5 dkg cukor
  • csipet

barackíz  a töltéshez (kb. 20-25 dkg),

(lehet szilva, meggy, túró, kakaós krém stb.)

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

1 dl tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk.
A tojás sárgákat a cukorral összekavarjuk, hozzáöntjük a 2 dl sóval elkevert tejet. A liszt közepébe öntjük, valamint a kovászt is. Összedolgozzuk, beleöntjük az olvasztott zsírt/vajat, margarint, és jól kidolgozzuk.

(Másik lehetőség: Nem készítjük külön a kovászt, hanem a liszt közepébe mélyedést csinálunk, beleteszünk 1 evőkanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, 1 dl langyos tejet öntünk , kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk a tálat. Kb. 20-25 perc alatt felfut. A többi összetevőt a fentiek szerint hozzáadjuk, és kidolgozzuk a tésztát.)

Langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. Deszkára öntjük, lazán átdolgozzuk, és újból megkelesztjük a kétszeresére (kb. 30-35 perc). – A kétszeres kelesztéssel finomabb a tészta.
Lisztezett deszkán gyengén átgyúrjuk és 1 cm vastagra nyújtjuk. 8-10 cm-es négyzetre vágjuk. Megtöltjük a barackízzel (szilva, meggy, túró, kakaós krém stb.), és feltekerjük.
Zsírral/margarinnal kikent, lisztezett tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük zsiradékkal és még 1/2 órát pihentetjük.
Közepesen forró sütőben (170 fok) sütjük, kb. 35-40 percig.
Deszkára borítjuk, és csak tálaláskor szedjük szét a buktákat. Tetejüket porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:A képeken három megoldás is látható: Nagyobb négyzetre és kisebb négyzetekre vágva, kicsit távolabb helyezve a tepsiben. – Közepes méretre vágva, és 25*35 cm méretű tepsiben egymás mellé. – Kisebb négyzet, 22*30 cm méretű tepsi, szorosan (26 db).

(Recept variációForrás: Horváth Ilona szakácskönyv)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.