szia, én is nagyon sokszor csinálok magamnak és családomnak is bulgurt, még salátákba is keverek, nagyon kellemes és egészséges.
1 bögre/ 2.5 dl/ bulgur
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Az íze enyhén a dióra emlékeztet.
A bulgur kétféle méretben kapható: van nagyobb, rizsszem nagyságú fél-egész búzaszemekből álló, és egészen apróra tört, a búzadarához hasonlító. Előbbit köretként fogyasztják, utóbbi saláták, főtt ételek alapanyaga.
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db.zöldpaprika
1 db. közepes burgonya
só,bors ízlés szerint
A hagymát megtisztítom,felkockázom,
a paradicsomot ,zöldpaprikát,tisztított burgonyát apró
kockákra vagom.
Az olajon megpárolom a hagymát,ráteszem a
paradicsom,paprika és burgonyakockákat,megszórom
a pirospaprikával,megsózom,felöntöm annyi
vízzel,amennyi éppen ellepi és megpárolom.
Amikor visszasült,ráöntöm a bulgurt,felöntöm
2 bögre forró vízzel, 5 percet főzőm és lezárom a
lángot.
A fedő alatt megpárolódik a bulgur kb. 10 perc alatt.
Akár köretként, akár egytál ételként fogyasztható,lehet
virslivel,kolbásszal gazdagítani.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.