Nagyon guszta, ínycsiklandó!
1/2 kg csirkemellfilé
Massza ( bundája ): 1 tojás, kb.1/4kg liszt, 1/2 dl víz és annyi tej, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, ha mindezt összekevertük+só, őrölt bors.
Köret: szalmakrumpli, kb. 1/4 kg párolt bébirépa, 1 kis fej jégsaláta leveleire tépkedve
Öntet: 1 fehér joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A csirkemellet gyengén kiklopfoljuk, picit megsózzuk, majd belehelyezzük a masszába. Rögtön ki lehet sütni bő forró olajban, de lehet állni hagyni akár 1-2 napot is és mindig elővenni kívánság szerint!
A bébirépát lefedve 1 kiskanál porcukorral és kb.1 dl vízben puhára pároljuk pár perc alatt, majd sütünk ki hozzá szalmakrumplit. A husit tálaláskor felszeletelhetjük, leöntjük a fehér joghurt a zúzott fokhagyma, a só és a picike őrölt bors keverékével! Isteni kombináció, ahogy keverednek a köv. ízek a szánkban: a sós hús-burgonya, az enyhés édes bébirépa, a picit pikáns öntet és a ropogós jégsaláta!:) Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.