Tészta:
50 dkg finomliszt kb.
pici só
2-3 ek olaj
2-3 dl langyos víz kb.
Töltelék:
1egész tojás
500 g túró
1 nagy tejföl
2 ek olaj
só
feta sajt-ízlés szerint
A tölteléket összekeverjük,majd a hűtőbe tesszük. A liszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olajat, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót , majd apránként adagoljuk a liszthez. Közben gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, akkor kényelmesebben dagaszthatjuk ha a tálból kitesszük egy munkafelületre. Kb. 15 percig dagasztjuk, míg a tészta szép hólyagos, ruganyos nem lesz és a kezünkhöz sem ragad. A tésztát két felé vesszük és kigömbölyítjük. Egy szilikonos sütőpapírt zsírral/olajjal bekenünk bekenünk, rátesszük a tésztákat, majd megkenjük a tetejüket is. A sütőpapírt ráhatjuk és lezárjuk. 20-30 percig pihentetjük. Akkor a jó tészta, ha az ujjunkat belenyomva benne marad a nyoma.
A tészta kinyújtása/
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.