Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Szerb » Burek * túrós Sirnica *

felvitel dátuma: 2016-01-06 17:11:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1650
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

50 dkg finomliszt kb.
pici
2-3 ek olaj
2-3 dl langyos víz kb.
Töltelék:
1egész tojás
500 g túró
1 nagy tejföl
2 ek olaj

feta sajt-ízlés szerint

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tölteléket összekeverjük,majd a hűtőbe tesszük. A liszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olajat, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót , majd apránként adagoljuk a liszthez. Közben gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, akkor kényelmesebben dagaszthatjuk ha a tálból kitesszük egy munkafelületre. Kb. 15 percig dagasztjuk, míg a tészta szép hólyagos, ruganyos nem lesz és a kezünkhöz sem ragad. A tésztát két felé vesszük és kigömbölyítjük. Egy szilikonos sütőpapírt zsírral/olajjal bekenünk bekenünk, rátesszük a tésztákat, majd megkenjük a tetejüket is. A sütőpapírt ráhatjuk és lezárjuk. 20-30 percig pihentetjük. Akkor a tészta, ha az ujjunkat belenyomva benne marad a nyoma.

A tészta kinyújtása/húzása következik. A konyhaasztalt egy tiszta abrosszal leterítjük és nagyon vékonyan lisztezzük. Az egyik tésztát kivesszük az asztal közepére tesszük és elkezdjük kézzel kilapogatni, majd alányúlva óvatosan a kezünkkel kihúzni. Ne ijedjünk meg, ha kiszakad, mert úgy is feltekerjük . Addig húzzuk a tésztát, míg nagyon vékony, átlátszó lesz. A vastag széleit levágjuk és meglocsoljuk bőven olajjal. Ezzel el is készült a házi yufka tésztánk. Most már készen a töltésre.A tölteléket a szélétől kb. 10 cm-re tegyük egy sorba,majd abrosz segítségével fölgöngyöljük 3-4 x,majd csiga formába csavarjuk-formázzuk.(mindig darabokba szórjuk,göngyölítjük,vágjuk a tésztát.)Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét olajjal lekenjük,majd 200 fokon előmelegített sütőben sütjük.Amikor már majdnem kész:2dl tejbe teszünk pici sót, 1 ek vajat felforraljuk,majd leöntjük vele a Burekot. Visszateszük a sütőbe és addig sütjük még beissza a tejet 2-4 perc,majd kivesszük és lefedjük egy tepsivel 10 percre. Ivójoghurtal az IGAZI! Jó étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.