1 kg burgonya
3 ek kr.cukor
4 ek ecet
2 db pritamin paprika (vagy bármilyen vastaghúsú piros paprika)
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
só
A burgonyát héjában megfőzzük, hűtjük.
A hagymát és a paprikát vékonyra felszeljük sózzuk. Sót bátran tegyünk rá, mert a kummpli igényli.
Hagyjuk állni, így enged egy kis levet. Erre tegyük rá a cukrot és az ecetet. ( Ez mindenki saját ízlésére van bízva hogy mennyi cukrot és ecetet használ). A lényeg, ha megkóstolja, egy nagyon intenzív ízt kap! De ez a jó, mert akkor a krumpli sem lesz ízetlen. Végül keverjük bele a krumplit és locsoljuk meg étolajjal. Még finomabb ha előző nap elkészíti, így jól összeérnek az ízek. Sültekhez rántottakhoz, halakhoz kiváló köret!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.