nagyon guszta, de én vizes kézzel csinálnám a gombócokat, akkor sem ragad. jó ötlet ez a gombóc, ötletes levesbetét.
4 db burgonya,
2 dkg vaj,
1 tojássárgája,
5 dkg liszt,
só,
őrölt fekete bors,
petrezselyemzöldje+alaplének a jól bevált húslevesünk:)
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
4 db közepes áttört főtt krumplit összegyúrok 2 dkg vajjal, 1 tojás sárgájával, sóval, őrölt borssal, felaprított petrezselyemzöldjével, 5 dkg liszttel / attól függ, mekkorák a krumplik, aszerint megy hozzá több-kevesebb liszt, a lényeg, hogy ne ragadjon!/
Forrásban lévő vízbe, húslevesbe vagy zöldséglevesbe dobom a gombócokká formázott tésztát, kb.3-4 percre. Fontos, hogy mindig lisztes legyen a kezünk, így nem ragad hozzá!
nagyon guszta, de én vizes kézzel csinálnám a gombócokat, akkor sem ragad. jó ötlet ez a gombóc, ötletes levesbetét.
Köszi! Van, aki beolajozza a kezét, van, aki belisztezi és van, aki bevizezi!:)
Én ezt fagyi adagoló kanállal készítem. Próbáld ki. Hozzá sem érek a gombóchoz és sokkal gyorsabban elkészül.Az igaz, hogy nem egész hanem fél gombócok de ez a leves esztétikumát nem zavarja.Egyébként imádom az ilyen egyszerű de nagyszerű leveseket!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.