Szerintem nagyon fincsi lehet ki fogom próbálni! :)
Burgonyaperec
Hozzávalók:1,50 - 2kg burgonya, só, 6 db egész tojás. 50g élesztő, kevés tej az élesztő felfuttatásához
Lehet kevesebet is sütni, 1 kg burgonya a tojás 5db és élesztő 4 dkg tojást nem kell sajnálni így nem szivja a tészta magába az olajja.
Ebből a hozzávalóból 20 db van!
A burgonyát megtisztítjuk feldaraboljuk, és 1 ev kanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonya nyomón, és hagyjuk teljesen kihűlni egy tálban.
Hozzáadjuk a tojásokat, az élesztő, és annyi lisztet, hogy a tészta lágy sem és kemény se legyen. Pereceket formálunk belőle, és hagyjuk 15 percet kelni, bő olajban kisütni első oldalát fedővel a másik oldalát fedő nélkül. Ezt lehet fogyasztani így sósan, de aki szereti az édeset akkor lehet lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.
A tojást nem kell kispórolni belőle így nem szívja tele a tészta magát olajal!
Ezt utólag írom én 30 cm csíkokat sodrok, olyan vastag mint a ki ujjunk és meg formálom.Magas peremű serpenyőbe 1 l olajat öntök, és annyi teszek a meleg olajba, hogy ne legyenek a tészták szorosan egymás mellet, és lebegjen az olajtetején. Első oldalát fedővel sütöm, a másik oldalát fedőnélkül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.