Hozzávalók a tésztához:
20 dkg burgonya
35 dkg Vitamill teljes kiőrlésű kenyérmix,búzacsírával
2,5 dl langyos víz,
1 tk.(teáskanál) só
1 ek.olívaolaj
1 ek. majoránna
Szósz:
1 doboz paradicsomkonzerv /vagy friss/
egy csipet só,bors,
2 gerezd zúzott fokhagyma /granulátum- por is jó/
1 tk bazsalikom
1 ek. tejföl
pár csepp édesítő /csipet cukor/
A paradicsomot összemixeljük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A tetejére:
20 dkg.gyulai diákcsemege szalámi,vagy bármi lehet,amit szeretünk
1 doboz/üveg gomba /frissből kb.20 dkg blansírozva/
2 nagy fej salátahagyma/jó a vörös is/
1 db nagy kápia paprika/jó bármilyen más is/
reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük,leszűrjük,összetörjük,majd,ha langyosra hűlt hozzáadjuk a lisztet,a vizet,a sót,az olívaolajat,
összegyúrjuk és kb.fél órát kelesztjük.
Ha megkelt,egy kb.35x45 cm-es tepsibe tesszük és kézzel széthúzgáljuk,hogy befedje a tepsi alját,majd megszórjuk a majoránnával.
A szószt egyenletesen rákenjük a tésztára,majd rárakjuk a szalámit, a felkarikázott hagymákat,gombát,felkarikázott paprikát végül a reszelt sajttal megszórjuk és 175 fokon kb.1 órát sütjük.
Saját receptem
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.