Nagyon szép és finom is lehet!Profi munka!Gratulálok!
Kenéshez:
Tálba szitáljuk a lisztet a sóval, ráreszeljük a margarint (nagy lyukon), valamint a főtt krumplit áttörve beletesszük. A tojások sárgáját a cukorral és az élesztővel összekeverjük, szintén hozzátesszük. Jól összedolgozzuk, szép fényes, rugalmas tésztát kapunk.
Letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtjuk, átkenjük a felvert tojással.
Hármas hajtás következik: balról középre, jobbról rá, fentről középre, alulról szintén rá.
Ezután rögtön újra nyújtjuk, és a hajtogatást, kenést még kétszer megismételjük.
Végül újból kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, megkenjük a tojással, késsel bekockázzuk a tészta tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsákat szúrunk ki a tésztából (kb. 44-45 db).
Tepsibe sorakoztatjuk, fél órát még pihentetjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Ez kézi dagasztással készült. – Ha géppel készül, akkor mindent csak bele kell tenni, semmit nem kell külön kikeverni! (Forrás: dszisza.blog)
(Recept variáció – kisebb adag)
Nagyon szép és finom is lehet!Profi munka!Gratulálok!
Terike, ennek nem lehet ellenállni, bekerult a receptkonyvembe, nagyon finom és gyonyoru!
Köszönöm! Lehet emelni a hozzávalókat.
Már nagyon kerestem egy jó krumplis pogácsa receptet, ez biztosan jó lesz! Elmentem a receptkönyvembe! Köszönöm!
Mentem én is,köszönöm!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.