Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, enyhén besózzuk.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A lereszelt burgonyát, hideg vízbe tesszük,majd kinyomkodjuk.
Ízesitjük:vegetával,borssal,petrezselyemmel és meglcsoljuk olajjal( kb 2-3 ek),majd a paprikák belsejébe töltjük.
Tűzálló tálba tesszük,olajjal meglocsoljuk és előmelegített 190 fokos (légkeveréses 170 fok) sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Félidőben fóliával takarjuk le, nehogy megégjen!
Tipp:tehetünk a masszába:szalonnát,sajtot,vöröshagymát...A többi már csak fantázia kérdése.
Sült húsok mellé kiváló köretként szolgálhat, de önmagában is.
Jó étvagyat!