1 kg busa
ételízesítő, só, bors ízlés szerint
0,5 kg burgonya
0,5 l étolaj a sütéshez
5 dkg vaj
4 saláta levél a díszítéshez
Mártás:
2 ek vaj
2 ek liszt
4 dl hal- alaplé
1 tojás
1 dl tejszín
2 citrom leve
só, bors
A megtisztított egyenlő szeletekre vágott busa hal szeleteket enyhén minden oldalát megfűszerezzük, majd állni hagyjuk 1 órát. Megsütjük egy kevés vajon.
Burgonyát megtisztítom, kockára vágom és forró olajban megsütöm.
Sültburgonyával és citrommártással tálaljuk.
Mártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és a halalaplét.
( leves kockából is lehet alaplét készíteni, ha nincs alaplé )
Állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
Arányokra ügyelve, hogy ne legyen nagyon híg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.