Gratula ez nagyon guszta és fincsi lehet!
20 cm-es tortaformához:
12,5 dk főtt cékla
12,5 dk étcsokoládé
6 dk margarin
10 dk porcukor
2,5 dk étkezési keményítő
1/2 kk sütőpor
2 dk cukrozatlan kakaó
5 dk darált dió
2 db tojás
2 cs vaníliás cukor
Málnáshab:
5-10 dk málna
2 dl Hulala (v. tejszín)
A céklát puhára főzni, majd meghámozni és pépesíteni. (én aprítóval pépesítettem)
A csokoládét a margarinnal, gőz fölött felolvasztani, kicsit hűlni hagyni, majd egy tálba önteni és állandó keverés mellett hozzáadni a tojásokat.
Ezután ebbe a sorrendbe belekeverni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót és végül a keményítőt.
Párperc alatt, így együtt simára keverni.
Egy tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítani, majd előmelegített sütőbe helyezni.
Közepes lángon, kb. 25-30 percig sütni..(én légkeverésnél 30 percig sütötte)
A sütőből kivéve a formába langyosra hűteni, majd rácsra helyezni és hagyni hogy teljesen kihűljön.
A málnát leturmixolni, majd egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a pépesített málnát.
A kihűlt tortát visszahelyezni a formába, majd a tetejére kanalazni a habot.
Hűtőbe tenni, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.
Aki nem szeretné habbal díszíteni a browniet, annak azt tudom javasolni, hogy fagylalttal langyosan tálalja. (úgy is isteni finom!!!)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.