25 dkg csirkemell
1 fej jégsaláta
2 dl. tejszin
3 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
1 tk dijoni mustár
2 ek. oliva olaj
bazsalikom, oregánó, só, bors
4 ek parmezán sajt
1/2 csésze zsemlemorzsa
2 ek vaj
A csíkokra vágott csirkemellet kevés olajon süssük aranybarnára. Az olajat tegyük félre, majd ebben piritsuk meg egy kicsit a szétnyomkodott fokhagymát.
Főzzünk ki egy adag csavart tésztát, tegyük bele a serpenyőbe, amiben a fokhagymát pirítottuk.
Egy fél csésze zsemlemorzsát pirítsuk meg a vajban, majd ha kihült adjuk hozzá a reszelt parmezánz, sózzuk, borsozzuk.
Készítsük el az öntetet: 1 tojás sárgáját kikeverünk annyi olivaolajjal amennyit felvesz. Amikor már vaj keménységű, tegyük hozzá a mustárt és öntsük fel annyi tejszinnel, hogy krémes öntetet kapjunk.Ízesítsük bazsalikommal, oregánóval.
Öntsük a tésztára.
A jégsalátát szedjük leveleire és alaposan mossuk meg.
Tálaláskor alul jégsaláta, darabokra tépkedve, rá az öntetbe forgatott tészta, meghintjük a prézlis sajttal, majd rátesszük a sült csirkedarabokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.