kb. 10 darabhoz:
2 tojásfehérje
110 g porcukor
110 g puha keksz osszemorzsolva
100 g olvasztott étcsokoládé
pár csepp vaníliaaroma
A tojásfehérjét habbá verjuk, apránként hozzáadjuk a porcukrot, az aromát, majd a kekszet. A legjobb a puha keksz, amit az ujjainkkal pár mozdulattal szét tudunk morzsolni. Az a jó, ha nagyobb darabok is maradnak. Lehet a keksz harmadát durvára darált dióval helyettesíteni. Végul hozzákeverjuk az olvasztott csokoládét.
Kimargarinozott vagy sutopapírral bélelt tepsibe evokanállal kb. 10 kis halmot formázunk, a kis kupacok kozott hagyjunk helyet, mert sutés kozben kissé szétterulnek majd. Elomelegített sutoben 180 fokon kb. 12-15 percig sutjuk. Rácsra szedjuk és hagyjuk teljesen kihulni oket.
TIPP: Akik nem szeretnének lapos kekszeket, azok hagyják állni a tésztát 10 percig.
(Eredeti forrás: kmkonyhája)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.