5 szelet csont nélküli tarja
5 gerezd fokhagyma
5 szelet füstőlt szalonna
2 fej vöröshagyma
kb 1 ek rizsliszt
só
bors
olívaolaj
pirospaprika
A körethez: burgonya
A tálaláshoz: saláta
A húst enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk. Elkészítjük a páclevet, az olívaolajba belekeverjük a borsot, a zúzott fokhagymát és ebbe beleforgatjuk a húst. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A szalonnát bevagdossuk, és az előkészített tárcsán ezzel kezdjük az ételkészítést. Kisütjük a szalonna zsírját, érdemes inkább gázzal tüzelni alá, mert ott jobban szabályozható a hőmérséklet.
Ezt követően, a lecsepegtetett hús szeleteket a tárcsára helyezzük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közben a krumplit és a hagymát is megtisztítjuk, mindkettőt karikára szeljük. Ha szükséges kevés zsírt teszünk alá és pirosra, ropogósra sütjük a krumplit is. Legvégül a karikára szelt rizslisztben megforgatott hagymát is megsütjük.
A legvégén pár pillanatra a húst visszatesszük a tárcsára, hogy átmelegedjen.
Tálalás: először a húst tesszük tányérra, erre jön a kakastaréj szalonna, a sült hagymaszeletek, pirospaprika, mellé halmozzuk a burgonyát.
Salátát kínáljunk hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.