Egyik legfinomabb étel.
10 dkg zsír vagy olaj, 20 dkg füstölt szalonna, 1,5 kg hagyma, 2 kg paprika, 0,5 kg paradicsom, 1,5 kg csirkecomb - szárny - csontos mell, 1,5 kg édeskáposzta, 4-5 gerezd fokhagyma, só bors, őröltpaprika
Felszeleteljük a hozzávalókat a lecsónak megfelelően. A hagymát, paprikát, paradicsomot szeletekre. A szalonnát apró kockákra, a csirkét (mintha pörköltet készítenénk belőle) feldaraboljuk. A káposztát legyaluljuk /én vékony csíkokra vágtam/
A zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát rátéve kissé megpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Rányomjuk a fokhagymát, átkeverjük és beletesszük a húst, jól átsütjük. Nem baj, ha egy kis színt kap.
Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, ha egy kicsit összeesett megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a paradicsom szeleteket.
Fél óra főzés után hozzáadjuk a káposztát és addig főzzük, míg minden megpuhul és a levét szépen elfőtte.
Ez egy alapvetően bográcsos étel, de gázon főzve is valami csoda
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.