Nagyon finom!
grapefruit: 2 nagyobb db.
kemény paradicsom: 0,40 kg
mozarella sajt: 0.20 kg
olíva bogyó: 0.05 kg
Öntethez:
olíva olaj: 3 evőkanál
szárított szurokfű: 1 kávés kanál
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
A grapefruitot gondosan megmossuk, almaszerűen meghámozzuk, felkarikázzuk.
A paradicsomot és a sajtot nem túl vékony szeletekre vágjuk és lapos tálra, váltakozó sorrendben, kissé egymásra csúsztatva csinosan lerakjuk, a tetejére szórjuk az olívabogyókat.
Megszórjuk 2-3 csipet sóval, ízlés szerint frissen őrölt borssal, a szurokfűvel és az olajjal, fél órára hidegre tesszük.
Sokmagos rozskenyérrel, pirítóssal könnyű vacsoraként vagy előételként kínálhatjuk. Amúgy hirtelensültekhez, párolt húsokhoz, halakhoz illik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.