Tészta:
40 dkg. liszt,
2 db. tojás,
1 db. citrom reszelt héja,
1 cs. sütőpor,
10 dkg. zsír, vagy 14 dkg. vaj.
Krém:
3 cs. vaníliás főzős puding,
6 dkg. liszt,
36 dkg. cukor,- kóstolni kinek mennyi,
1l.tej,
5 db. tojás habja,
25 dkg. margarin,
3 db. citrom leve.
Tetejére:
Őrölt dió.
Elkészítése:
A tésztának valókat összegyúrjuk,kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük és kihűtjük . A pudingokat sűrűre főzzük,a megadott hozzávalókkal, és még forrón hozzáadjuk a margarint és a felvert habot. A tetejét őrölt dióval szórjuk meg.
Ezután a betenni a fagyasztóba 2-órára utána kivenni, szeletelni és mehet a hűtőbe.
Lakosné Bán Erzsébet receptje nagyon finom ajánlom mindenkinek aki szereti a citromos ízt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.