Hozzávalók:
Fél kg túró
1 nagy doboz joghurt
1 citrom reszelt haja és leve + a díszítéshez(el is maradhat)
1 cs zselatin
csipet só
sztevia édesítő(lehet cukor,bármi amit használunk)
Vanília kivonat,vagy cukor
Elkészítés:
A túrót,kevés joghurttal jól összetörjük,(én összemixeltem)hozzákeverjük a citrom levét és reszelt haját
A maradék joghurtot egy edénybe öntjük,hozzákeverjük a zselatint,az édesítőt,(én 1/2 ek-al tettem a steviából.kb 10 dkg kristálycukornyi)pici sót, vanília kivonatot/aromát,ki,mit használ.
Annyira melegítjük állandó kavargatás mellett,hogy ne forrjon,de legyen jó meleg.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a túrót,ha szükséges édesítsük.
Öntsük egy tetszés szerinti formába és jól hűtsük ki.
Díszítsük citromgerezdekkel,vagy csokoládéval.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.