70dkg fejeskáposzta,25dkg sárgarépa,1apró vöröshagyma,1evkanál só.
Mártásához: 8evkanál majonéz, 4 evkanál tejföl ,2-2evkanál méz és citromlé, félcsokor petrezselyem, örölt fehérbors, 1 kiskanál reszelt torma/ecetes is jó/
A salátához az összes zöldséget felaprítjuk./Én robotgépbe nagyobb darabokra szelve beledobom és 3-4 fordulat alatt elkészítem / Egy nagy tálba tesszük,megsózzuk és 40 percig állni hagyjuk . Ezután hideg vizzel szűrőkanálon keresztül leöblítjük,jól kinyomkodjuk. A majonézt, tejfölt, mézet és a citromlét kikeverjük, felaprított petrezselyemmel megszórjuk, borssal ,sóval és tormával ízesítjük.A zöldséget beleforgatjuk és 1 órát letakarva hideg helyen érleljük.
Húsokhoz egy nagyon finom vitamin saláta.Érdemes kipróbálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.