Az apróra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában vagy a sima zsírban üvegesre fonnyasztom a hagymát, 600 W-on 2 perc alatt.
Beleteszem a nagyobbra kockázott gombát, ízesítem sóval, borssal, pici cukorral, megszórom a fűszerpaprikával és összekeverem.
Visszateszem a mikróba, és szintén 600 W-on 10 perc alatt készre főzöm.
Ezután beleteszem a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát.
Én konzervből készítettem, és amikor a gomba megfőtt, és hozzátettem az uborkát is, hozzáadtam a konzerv levét is és összeforraltam, 2 perc alatt szintén 600 W-on.
Kiveszem a mikróból, atkeverem és 2-3 percig hagyom pihenni.
Pár perc pihenés után megszórom kevés liszttel, majd ráteszem a tejfölt.
Átforralom, majd megszórom a vágott petrezselyemmel. Sült burgonyával vagy párolt rizzsel nagyon finom.
Aki szereti tehet frissen is tejfölt még rá tálaláskor.
Rizs készítése a mikróban:
http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.