Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Cseresznye befőzés házilag (Csildi befőz)

felvitel dátuma: 2015-06-26 08:31:15       mai nézettség: 1       nézettség: 4089
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók

Cseresznye

tiszta dunsztos üveg

cukor ízlés szerint cukrosoknak kiváltható gyümölcs vagy más cukorral is vagy anélkül

Kevéske tartósító szer

de ez utóbbi kiváltható forró ecetes vízzel kiforrázott sterilizált üvegeknél

víz

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Volt egy átfogó receptem a neten ,ami általánosan leírja a befőzési technikát .De úgy gondoltam ami már megtörtént az idén befőzés ,azt most külön megosztom veletek.Végül is megérdemel annyit az a finom gyümölcs nevezzük most cseresznyének mert ugye arról írtam hogy külön beszéljünk róla.

A

 megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg feléig ,majd 4 evőkanál cukrot teszek felöntöm hideg vízzel és a tetejére befőzési tartósítószert (Nátrium Benzoát )rakok épp egy késhegynyit.Régen szalicilt de ezt ugye betíltották pedig semmi bajunk nem lett tőle Újabban a tartósítószert kikerülöm azzal az eljárással hogy egy dl ecetet öntök egy fazékba és vízzel töltve kifőzöm az üvegeket .Tehát sterilizálom még azelött mielőtt belekerül a cseresznyém..Ezután jól lezárom az üvegeket ,fejre is fordítom nehogy folyjon ,mert akkor levegős lesz .Ha ez meg van Nagy fazékba amibe nekem egyszerre 6 üveg fér teszek egy konyharuhát alulra belerakom az üvegeket és kb feléig felöntöm a fazekat hideg vízzel és elkezdem így közepes lángon főzni ,mikor az üvegekben belül gyöngyözik a folyadék akkor a dunsztolás .Ezeket kiszoktam venni meleg takaróval ellátott száraz dunsztba hogy ott hűljenek ki .Volt aki azt mondta nem kell kiszedni .Miután nekem csak 6 üveg fér a dunsztoló fazékban ezért ha neki állok gyümölcsöt elrakni ,ugyebár nem csak 6 üveggel rakok  el. De általában 20 üveg alatt meg sem állok .Szóval ezért meleg takaró alá helyezem őket és sorban dunsztolom .Sőt ha belegondolok a gyermekeim Mózes kosarában nagyon jól elférnek két sorban egymásra rakva  és sokkal tovább melegítik egymást mint ha másnapra kihűlne a vízben .Így 3-4 nap mire kihűl és mehet mind a helyére a kamra polcára .Ugyanígy csinálom a többi gyümölcsöt is ,a cseresznyét és meggyet nem magozom ki ,csak átválogatom ne legyen benne rossz .A meggyre 1 kanállal több cukrot lehet rakni .Nekem így még mindig friss a gyümölcs ,bármeddig eláll .

Soha még egyetlen üveggel sem kellett kidobni .

Persze fontos a patika tisztaság a befőzés során ,ne legyen rossz gyümölcs közte ,nagyon tisztára mossuk át a válogatott gyümölcsünket ,az üvegek sterilek legyenek,a kupakok ne legyenek sérültek vagy rozsdásak,Ha így készítjük el  mindig elégedettek leszünk és sosem fogjuk bonyolultabban elrakni a nyár ízeit a kamránkba.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anima_trix 2015 június 29

én is szeretek minden évben házilag elrakni gyümölcsöket, a cseresznye befőtt is megvolt már idén, tegnap épp barackdzsem, mert az a legfinomabb, az tuti. Nekem ez a recept vált be amit itt találtam http://glurl.co/barackos

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.