A TÉSZTÁHOZ:
A CSERESZNYÉS RÉSZHEZ:
A CSOKOLÁDÉKRÉMHEZ:
A TÉSZTÁHOZ lisztet,margarint/vajat és a porcukrot tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 2-4 mm vékonyra nyújtjuk majd kibélelünk vele egy kivehető aljú piterformát (én kivehető nélküliben készítettem, kinek milyen fajtájú van) A lelógó tésztát levágjuk, az alját megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá és rizzsel vagy babbal kitöltjük, hogy a tésztát a forma oldalánál tartsa sütés közben.
180°-os sütőbe tesszük, amikor világosodni kezd a tészta széle, kivesszük a papírt (eldobjuk) majd készre (a.barnára) sütjük.
A CSERESZNYÉS RÉSZHEZ a lesepegtetett, magozott cseresznyét a cukorral, vaníliás cukorral,fahéjjal és a darált kekszel/zsemlemorzsával elkeverjük, MAJD a linzertésztán egyenletesen eloszlatjuk.
A CSOKIKRÉMHEZ a lisztet a kakóval, gyömbérporral, tojássárgájával és kevés! tejjel péppé keverjük.
A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint . Még melegen a cseresznyés részhez öntjük, elkenjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.