Cseváp * (családi recept alapján készült) Hozzávalók: 50 dkg sertéshús 50 dkg birkahús ( vegyesen:sertés-,birka-,kecske-,marha-,=1kg) 2 dkg só 1/2 dkg bors 4-5 gerezd fokhagyma vegeta borsikafű 2 kk púpozott szódabikarbóna=ettől lesz roppanós
A többféle húst finomlyukú tárcsán kétszer daráld le.A többi hozzávalóval együtt alaposan dolgozd össze.Tedd egy jól záradó edénybe.és érleld hűvös helyen legalább egy napon át.
Sütés előtt formázz a húsos masszából kis kolbászkákat,és erős tűz felett,zsírozott rostélyon vagy olajozott serpenyőben süsd meg.Kínálj mellé pitát vagy friss kenyeret,ájvárt,kockákra vágott vörös-lila hagymát,hasábburgonyát,ki hogy szereti.
Házi pita * (8 db-hoz)
Hozzávalók:
40 dkg kenyérliszt
2,5 dkg friss élesztő
1kk só
1 tk cukor
250 ml langyos víz
Így készítettem:
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztottam. Szükség szerint (a liszt minőségétől függően) kevés langyos vizet lehet még hozzá adni. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztettem.
Lisztezett deszkára borítottam, 8 egyforma darabra vágtam, melyeket egyenként gömbölyítettem, majd kb. 3-4 mm vastag körökké nyújtottam.
A tésztát további 30 percig pihentettem. Közben a sütőt előmelegítettem 200 fokosra.
A nyers pitákat nagy sütőlemezre tettem (egyszerre 4 db fért rá), majd kb. 17-20 perc alatt készre sütöttem.
Jó Étvágyat!
(Halkan megsúgom,hogy Szerbiai származású vagyok. :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.