Tészta: 30 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 20 dkg hideg vaj, 12 , 5 dkg mascarpone, csipet só, 1/2 sütőpor
Töltelék :
- 75 dkg ricotta vagy krémes túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 12 , 5 dkg mascarpone, 3 tojás, 25 dkg lekvár - nálam eper, vagy sárgabarack,
Elkészítése
Töltelék :
- 75 dkg ricotta vagy krémes túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 12 , 5 dkg mascarpone, 3 tojás, 25 dkg lekvár - nálam eper
Tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2 / 3 - ad - 1 / 3 - ad részre osztjuk. A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20 x 30 - as, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 40 - 45 percig sütjük.
A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és 5 percig még sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.