Pörkölthöz: Lehet disznócombból, lapockából vagy csirkemellből is készíteni, én ez utóbbiból főztem, mégpedig 60-70 dkg-ból+1 nagy fej vöröshagyma+10 dkg szalonna+1 kk pirospaprika ( aki paprikásabbra szeretné, rakhat bele többet is )+1 csipet őrölt bors, só.
Habaráshoz: kb.1 dl víz+3-4 ek liszt+ 1 doboz tejföl.
Nokedlihez: 1 tojás+liszt+víz+só.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A húst kiklopfolom és csíkokra vagy kockákra vágom. Nagyobb serpenyőben megpirítom a kis csíkokra vágott szalonnát, majd a zsírján megdinsztelem a hagymát és rádobom a húst, ha megfehéredett, akkor a pirospaprikát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Eztután fűszerezem sóval+őrölt borssal és lefedem. Néhányszor megkeverem és időközönként felöntöm kicsi vízzel, ami elforrt. Ha megpuhult a hús, besűrítem a csomómentesre kevert tejföl+víz+liszt keverékével és a legalacsonyabb hőfokra lehúzva a gázt, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a pörköltbe. Ha besűrűsödött, elkészült!:) A nokedlihez való összetevőkből nem túl híg masszát keverünk és forrásban lévő olajos vízben kiszaggatjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.