Nagyon guszta, biztos fincsi is. Elkészítem majd én is az egyik hétvégén a családnak.
10 literes fazékhoz:
1 kg. száraz tarkabab
1 kg. marha, sertés, vagy pulyka darálthús
5 fej hagyma
5 herezd fokhagyma
1/2 kg. lecsópaprika
1/2 kg. paradicsom
1 doboz kukoricakonzerv
1/4 kg. házi tarhonya
2 ek. fehérbor ecet
5 ek. darált sós pritaminpaprika (elhagyható)
helyettesíthető őrölt pirospaprikával
1 db csípős paprika
néhány bazsalikom levél
néhány babérlevél
só, bors, őrölt pirospaprika
A babot előző este beáztatom.
Az áztatólevet leöntöm, majd egy nagy fazékban felteszem főni. Annyi vizet öntök rá, hogy a bab felett 5 cm legyen. Enyhén megsózom, néhány babérlevelet teszek rá, és hadd rotyogjon.Ezután elkészítem a többi hozzávalót. Hagymával, fokhagymával kezdem. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát kés lapjával összenyomomés felaprítom. a csípős paprikát karikára vágom. Mindenki saját szájíze szerint adjon bele csípőset. Ezeket hozzáadom a babhoz. A paradicsomot felkockázom, majd mehet a fazékba. A paprikár kis kockákra vágom. Meg meg keverem a babot, és hozzáadom a saját készítésű vitaprik paprikát ami elég sós. 1 teáskanál őrölt bors, 3 teáskanál őrölt paprika, és néhány felaprított bazsalikomlevél is kerül a fazékba. A bab 2 órája fő. Megkóstolom, hogy megpuhult-e. Ha kell fűszerezni tegyük meg. Ha a bab megpuhult (al dente, fogkeményre) hozzáadhatjuk a darált húst, és a paprikát. 10 perc után belekerülhet a tarhonya. Lassú tűsön, többször megkavarva 30 percig főzzük. Ha a tarhonya is megfőtt tálalhatjuk. Mivel nagyon meleg volt, védőitalként jóféle fehérborból készült fröccsöt fogyasztottam bőségesen. Egészségükre!!!
Nagyon guszta, biztos fincsi is. Elkészítem majd én is az egyik hétvégén a családnak.
Gratulálok, nagyon jó a film. És persze a recept is.
István! Csak a babot kérem, de azt mind!Ami jó, az jó, jöhet! Gratulálok néked!
gratulálok nagyon jó
bab ételt szeretem,sóletodat recept szerint,elkészittem,finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.