Bundázáshoz:
1 egész filézet csirkemell,
9 ek liszt,
1 evőkanál olaj,
2 tojás,
csipet só,
1-1,5 dl víz,
1 csomag sütőpor.
Mázhoz:
4 ek ketchup,
2 ek chili vagy erős pista,
2 ek paprika kémrémet,
4 ek méz,
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj,
http://grapoilashop.hu/
egy kis kanálnyi ecetet,
4 ek szezámmag.
Tojásos rizs:
1 csésze rizs
6 db tojás
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vagy kockára vágjuk, sózzuk.
Elkészítjük a bundát.
Egy tálba bele rakjuk a hozzávalókat, liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz, és sűrű masszát készítünk.
Elkészítjük a mázat. Ketchupot, mézet, chilit vagy erős pistát, paprika krém, olaj, ecet és a szezámmagot összekeverjük.
A húst beleforgatjuk a bunda maszaba és forró olajon kisütni.
Amikor a húskockát beletesszük a bő forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje, és aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük.
Tojásos rizs
A rizst megföztem majd tojás rántotta csináltam és összekevertem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.