Hozzávalók a krékerhez:
1 csésze lenmag az áztató vizével
1 tv paprika
2 ek tökmagliszt
2 ek szotyi
1 kk Himalája só
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
Avokádó krém 1/4 krékerhez:
1,5 cm-es avokádó karika
1 cikk fokhagyma
1 csipet Himalája só
További hozzávalók:
1 marék lucernacsíra
5 szem áztatott mandula
Megtisztítjuk a hozzávalókat, majd összeturmixoljuk, és tapadásmentes felületre egyenletesen elkenjük egy tepsiben, kb 1/2 cm vastagon, vagy az aszalógépben.
Berakjuk az aszalógépbe, vagy a sütő legkisebb lángjánál nyitott ajtónál 8-9 óra alatt elkészül. 3-4 mm vastag lesz, mire megaszalódik, és ha ügyesek vagytok, kívül ropogós, belül lágy kenyérkét kaptok.
Az avokádót villával összenyomkodjuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a sóval, és jól összekeverjük.
Már kenhetjük is a szendvicset.
Az 1/4 -t megkentem fokhagymás acokádóval, és szórtam rá néhány szem áztatott mandulát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.