30 dkg levesben főtt kifilézett csirkecomb ( leveshús maradék )
csipetnyi reszelt gyömbér
10 dkg dióbél
2 db tojásfehérje
2 ek liszt
sütéshez bő étolaj
40 dkg burgonya
só csipetnyi
1 db fejes saláta a díszitéshez
A maradékból maradt csirkehúst kicsontozom, bőrét leveszem és darabokra vágom ( falatnyi )
A gyömbérrel összekeverjük, és 20 percig pihentetjük.
Ezalatt a diót ledaráljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként óvatosan befeforgatjuk a lisztet, sóval meghintjük kicsit.
A húsdarabokat először ebbe mártjuk, majd a dióban meghempergetjük, és kis adagokban, bő forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, majd lecsepegtetjük papír szalvétán.
Burgonyapürével és fejessajátával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.